Ledpreparering

Ideella skoterleder kring byn Polcirkeln

Våran ideella led går söderut från Polcirkeln förbi Hendriksdal, Olofsberg, Storkroken, Snasko och vidare till Pakko. Vid Storkroken, Snasko och Pakko finns det kojor som ligger vid Råneälven. Storkroken har bästa kojan, medan Pakkokojan är i sämst skick. Vi underhåller leden till Pakko, ca 2.5 mil efter bästa förmåga. Från Pakko till Järnheden brukar vi trampa ett hyfsat spår för anslutning till Randaträskleden och Mårdselsleden.            

 

 

Nu är leden sladdad till Pakko för första gången i år med "järnsladden" Leden är nu ganska bra och skogsavverkningen är klar, och det har kommit lite snö på den plogade delen. vi får hoppas det kommer lite till så det går att sladda den biten.
26 feb fick jag både tid och hjälp att börja fixa leden mot Pakko. Jag sladdade till Stor Kroken, vidare mot Pakko trampade jag och Rolf drog sin rulle och plattade till.
29 feb var jag med trä sladden och sladdade hela leden mellan Polcirkeln och Pakko, resultatet blev ganska bra men ska ju bli bättre. mvh Sladdmästaren.
I söndags var jag och Birger och började trampa upp leden mot Pakko, som bilden visar är det mycket av den sortens jobb som väntar efter leden ( den som ska bli ). Spåret är grovt trampat mellan Polcirkeln och Pakko och det verkar vara trampat vidare mot Mårdsel. Avverkningen som Svea skog gör vet man ju inte hur mycket det hindrar skoterkörningen, förhoppnings vis inte så mycket. Nästa gång jag skriver hoppas jag att leden börjat ta lite form. mvh Anders
Jag har varit och tittat lite på
den tilltänkta leden, träden ligger tätt över den. så det blir nog mycket jobb att få den körbar.
Samma här
Leden mot Storkroken har jag
inte kört än, pga. tidsbrist och mycket snö på träden.

Senaste kommentarer

09.03 | 18:13

Fungerar snövälten bra. Går den att använda till stavfästen skidspår?
/Assar

29.12 | 07:15

Hej!
Försöker igen
Snövält?

24.02 | 20:33

Hej ursäkta att jag inte har uppmärksammat din fråga. Tyvärr tillverkar jag bara åt mig själv mvh Anders

01.02 | 18:47

Hej, skulle du ha möjlighet att tillverka en nätsladd hur mycket vill du ha för den